Barion Pixel
Nyár Egerben

6+1 romantikus tipp Egerben

Van egy mondás, hogy mindenki az életében legalább kétszer ellátogat Egerbe. Egyszer osztálykirándulásra, egyszer pedig visszajön romantikázni a párjával. Egy kedves vendégünkkel történt beszélgetés során ez még inkább megerősítést nyert, mivel náluk 40 év telt el a két látogatás között. És hogy merre járhattak?

1, Eger patak

romantikus hely egerben

Mikor este megvilágítják a város fényei a csordogáló patakot, igazi romantikus hangulatot áraszt. A Fazola Henrik utcáról az Eszperantó sétányra átmenő híd, pedig a szerelmesek hídja, ahol a párok jelképesen örökre összekapcsolták az életüket egy szerelemlakattal.

2, Bérc utca

 

Létezik egy kevésbé ismert hely Egerben, ahol gyönyörű panoráma van a városra, és mégsem hemzsegnek a turisták. Este pedig pláne nem, mivel egy csendes kis utcáról van szó. Tökéletes alkalom arra, hogy pároddal megnézzétek a lenyugvó nap utolsó fényeit, vagy pedig csodálkozzatok az éjszakai Eger fénykavalkádjában. Ez az utca az Egri Vár Északi oldalán található. A Bérc utca teljes hosszában látható a gyönyörű városkép.

3, Eged hegy

Aki nem elégedett meg az előző panorámával annak javasolt egy Eged hegyi piknik. Ha közeledünk Egerbe, akkor elengedhetetlen látképe a város mögött magasodó, akár őrzőként tornyosuló, félig megcsupaszított, kitűnő szőlőtőkékkel rendelkező Eged-hegy. Innen nem csak Egerre, hanem akár a Mátráig vagy a Tisza-tóig is elláthatunk tiszta időben. A belvárostól a hegy tetejéig 5 km az útvonal, tehát egy 10 km-es laza kis túráról van szó, amit véleményem szerint mindenki könnyedén teljesíthet viszonylag könnyű terepen. Van egy rövidebb lehetőség, a Noszvajba menő busz, megáll a hegy lábánál és innen kb. 2 kilométer az út, de indulás előtt mindenképp érdemes érdeklődni, hogy pontosan melyik busz áll meg itt. A természet lágy ölén nyugodtan romantikázhattok a párotokkal, majd a hegy tetejére érve egy pokrócot leterítve kóstolhatjátok meg Eger legjobb borait egy pár finom falat kíséretében.

4, Érsek kert

Egy kis közelebbi látnivaló, ami szintén természetközeli az Egri Érsekkert. Nagyon hangulatos, a közepén lévő szökőkúttal és a körülötte lévő tavasztól őszig virágba boruló földekkel. Minden hónapban termelői vásárok vannak havi egy vasárnap, ahol megkóstolhatjátok a környékbeli finomságokat is. A kert közepén található egy gyönyörű kis tó, valamint egy középkori étterem, ami rendkívül finom ételekkel várja a kert körbenézését követően az éhes turistákat.

5, Szent József park

Az Érsekkerttől nem messze, a strand túloldalán található a Szent József park, aminek központi eleme az éjjel nappal folyó langyos forrásvíz, ahol az emberek sokszor sorban állnak, hogy megtöltsék üres kannáikat és fogyasszák az isteni nedűt. Tavasszal a cseresznyefák gyönyörűen virágba borulnak és hatalmas élmény az ide látogatók számára. Központi, mégis csendes hely egy kis romantikára a pároddal, egy-egy padra leülve hallgatni a forrásvíz csordogálását, illetve a szökőkút halk morajlását.

6, Macskaköves utcák

Az elmúlt években nagyon sok turista és helybéli örömére újultak meg a közterek, az utak burkolatát is kicserélve Eger történelmi belvárosában. Valaki örömmel veszi valaki pedig hiányolja az igazi régi macskaköves utcákat. Van még pár hely, ahol ezzel találkozhatsz, ilyen a Hibay Károly utca és a Fazola Henrik utca is, ahol igazi időutazást végezhetünk és még inkább meg tudjuk idézni a régi korok emlékét és hangulatát.

+ 1

Villa Florencia romantikus udvara, ahol akár borozásról, akár kávézásról legyen szó, úgy fogyaszthatod el kitűnő italodat, hogy közben gyönyörű látkép nyílik az Egri Várra. A tufa kövek Toscanai mediterrán hangulatot idéznek, mely még inkább hozzásegít ahhoz, hogy igazi romantikus élményben legyen részed.